Ovocné guľky

Späť na Blog
ovocné guľky

Ovocné guľky

Chcete vymyslieť rýchle jedlo, ktoré vás osvieži a pri jeho príprave nemusíte stráviť dlhé hodiny v kuchyni? Naše návrhy sú variabilné – závisí od zvolených surovín, či pripravíte nízkokalorickú variantu alebo kalorickú bombu.

Jahodové

1. Na základný recept potrebujete : 200 g tvarohu, 80 g jemných ovsených vločiek, 1 vajce, hrsť mletých orechov, jahody, mletú škoricu, 2 lyžičky vanilkového pudingu alebo solamylu, javorový sirup či iné sladidlo.

2. V miske zmiešame tvaroh, ovsené vločky, mletú škoricu a 1 vajce. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vodou, ak je príliš riedke, pridáme vločky. Necháme 10 minút odstáť. Z hmoty formujeme guľky, do ktorých vložíme celé jahody.

3. Obmenou môžu byť guľky bez ovocia.

4. Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu. Pripravené guľky vložíme do vriacej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.5. Po

dávame posypané mletými orechami, osladené javorovým sirupom alebo cukrom a ozdobené jogurtom, prípadne šľahačkou.

S ovocnou omáčkou

1. Ak sme robili guľky bez ovocia, pripravíme si jahodovú omáčku – v hrnci rozvaríme jahody s cukrom a vodou a zahustíme 2 lyžičkami vanilkového pudingu alebo solamylu. Môžeme použiť aj iné čerstvé ovocie.

2. … a môžeme servírovať!

Jablkové

1. Nastrúhané jablká zmiešame s celozrnnou žitnou múkou, prípadne iným druhom múky podľa vlastného výberu. Množstvo múky závisí od druhu jabĺk a múky, my sme použili ½ kg jabĺk a 150 g múky.

2. Mokrými rukami formujeme malé guľky.

3. Guľky vložíme do vriacej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.

4. Podávame posypané makom a dochutené jogurtom alebo smotanou.

Vyskúšajte aj iné z našich receptov

Komentáre

Zdielať článok

Späť na Blog